Slide background TELKODER-Veri Merkezi İşletmeciliği Raporu Devamı
Slide background Haberleşmede rekabet ve serbestleşme = Herkese seçme ve ucuz haberleşme hakkı Devamı
Slide background Her yeni işletmeciye özgürlük = Piyasaya girmede engeller kalksın Devamı
Slide background Tüketici hakkı = İstediğin hizmeti istediğin işletmeciden al Devamı
Slide background Rekabet ve serbestleşme = Tekele hayır = Kaliteli ve ucuz hizmet Devamı
TÜRKİYE TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ İÇİN TARİHİ KARAR TURKCELL SUPERONLİNE, VODAFONE, TÜRKSAT VE ALTERNATİF OPERATÖRLER ORTAK ALTYAPI ŞİRKETİ KURMAYI PLANLIYOR

Türkiye telekomünikasyon sektörü tarihi bir dönüm noktası yaşıyor. Sektörün önemli oyuncuları Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat ile Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği üyesi şirketler aldıkları ortak kararla bir ortak altyapı şirketi kurmak için görüşmelere başladıklarını açıkladı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Vodafone CEO’su Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda, atılan tarihi adımla sektörün önemli kazanımlar elde edeceği ve Türkiye’nin dünya ile rekabetteki gücünü arttıracağı belirtildi.

Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri kapsamında telekomünikasyon sektöründe tarihi bir adım atıldı. Ülkemizin gücüne güç katıp daha da hızlı gelişmesi için kritik önem taşıyan başta fiber olmak üzere güçlü bir telekomünikasyon altyapısı için Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat ve TELKODER üyesi operatörler iş birliği yapmak için görüşmelere başladıklarını açıkladılar.

Turkcell Genel Müdürü Sayın Kaan Terzioğlu, Vodafone CEO’su Sayın Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Sayın Cenk Şen ve TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yusuf Ata Arıak’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında ortak bir açıklama yapıldı.

Türkiye’de son dönemde gerekliliği çok sayıda operatör tarafından gündeme getirilen ve sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklenen Ortak Altyapı Şirketi’nin (OAŞ) kurulması için bir araya gelen taraflarca yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Ülkemizde var olan telekomünikasyon altyapılarının en etkin şekilde kullanılması ve geliştirilmesi, sektördeki tüm şirketlere sektör altyapısının en uygun şartlarda ve adil olarak sağlanması ve mükerrer yatırımlarla kaynakların boşa harcanmaması için Turkcell Superonline, Vodafone, Türksat şirketlerinin ve telekomünikasyon sektöründeki diğer şirketlerin en geniş kapsamda katılımının sağlanacağı bir “Ortak Altyapı Şirketi (OAŞ)” kurulması konusunda çalışmalara başlanacaktır. Söz konusu çalışmalar başta Rekabet Kanunu ve Elektronik Haberleşme Kanunu olmak üzere ilgili mevzuatta öngörülen tüm düzenlemelere, izinlere ve yetkilendirme şartlarına uygun bir şekilde yürütülecektir. Hükümet Programında da yer alan ve Sayın Başbakan’ın ülkemizi sayısal geleceğe taşıma amacı doğrultusunda, hızlı internet hizmetlerinin daha yaygın, uygun fiyatlarda ve kaliteli koşullarla kullanıcılara ulaştırılmasını temin edecek, tüm sektörün katılımına açık olan bu hayati girişime, kamunun ve özel sektörün uyum içinde, ülkemizin geleceği için gerekli desteği vereceğine olan inancımız tamdır. Toplumumuzun en geniş siyasi ve sosyal kesimlerinin desteğinin de yanımızda olacağına inanıyoruz. Bu girişim, zor günlerden geçen ülkemizde geleceğe olan güvenimizi ve yatırım kararlılığımızı göstermektedir.’’’

Bilgi için: F5 İletişim Danışmanlığı / 0216 349 40 43  - ofishalki@f5-pr.com

Murat Demirok – muratdemirok@f5-pr.com / 0533 730 58 53